Το ταξίδι της ζωής σου!

photo Μαυρίκιος.. μείγμα εξωτισμού!

Εκπληκτικές παραλίες με λευκές αμμουδιές , γαλαζοπράσινα νερά, και πλούσια χλωρίδα και πανίδα? Ο Μαυρίκιος, ανήκει στο σύμπλεγμα Mascarenes, όπως και τα νησιά Reunion και Rodrigues, και βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Ανακαλύφτηκε το 16ο αιώνα και έκτοτε φιλοξένησε ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων, δημιουργώντας έτσι ένα πραγματικά ενδιαφέρον μείγμα πολιτισμών.

Ο Μαυρίκιος κατατάσσεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Διαθέτει πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον. Αυτό όμως που εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη του Μαυρίκιου είναι η ζεστασιά και η φιλοξενία των ντόπιων. Και όταν λέμε ντόπιους εννοούμε ένα μείγμα λαών και πολιτισμών, που καταφέρνουν και ζουν εκεί όλοι μαζί, κρατώντας ζωντανές τις παραδόσεις τους και χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλο. Ινδοί, Ευρωπαίοι, Κρεολοί, Κινέζοι, Αφρικανοί και Μουσουλμάνοι έμαθαν να ζουν στον ίδιο τόπο κι ας είναι οι συνήθειές τους διαφορετικές. Μάλιστα, συνέθεσαν ένα μωσαϊκό πολύ ενδιαφέρον, που συνδυάζει το μυστήριο, τη θρησκευτική ατμόσφαιρα και τη ζωντάνια μαζί!

Το γεγονός ότι οι Αρχές του νησιού φροντίζουν με αυστηρότητα για την μη ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη, μόνο θετικά μπορεί να επηρεάσει τους ταξιδιώτες, αφού απολαμβάνουν πεντακάθαρες ακρογιαλιές και άρτια οργανωμένες τουριστικές μονάδες. Η ενδοχώρα του Μαυρίκιου αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο με κατάφυτα βουνά και σπάνια είδη φυτών και ζώων, αποτέλεσμα κι αυτό του κρατικού ενδιαφέροντος που φροντίζει η ανάπτυξη να μην επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον του τόπου.

Το ταξίδι σας στον Μαυρίκιο, πέρα από ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς στις εξωτικές του παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, σημαίνει και επαφή με τους ανθρώπους, που έχοντας συνεχώς το χαμόγελο στο πρόσωπό τους, θα σας διασκεδάσουν με τη μουσική, τις παραδόσεις τους και θα σας δείξουν τι θα πει φιλοξενία.. (www.dreamtravel.gr)

photo

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Τα click της εβδομάδας