Τα διαδικαστικά... απλά

photo

Για να μην μπλεχτείτε στη γραφειοκρατία κάνοντας άσκοπες διαδρομές ακολουθήστε την παρακάτω λίστα:

 

1. Πάρτε πιστοποιητικό γέννησης από το Δήμο στον οποίο ανήκει η οικογενειακή μερίδα των γονέων σας είτε τηλεφωνικά στο 1152, είτε στο Δήμο σας, είτε σε Κ.Ε.Π.

 

2. Πηγαίνετε με δύο μάρτυρες ο καθένας στις ενορίες στις οποίες ανήκετε, ώστε να σας εκδοθεί το πιστοποιητικό αγαμίας. Οι μάρτυρες (οι οποίοι δεν πρέπει να είναι συγγενείς πρώτου βαθμού) καλούνται να δηλώσουν υπεύθυνα υπογράφοντας στο έντυπο που δίνει ο ιερέας ότι δεν είστε παντρεμένη/ος. Το ίδιο θα δηλώσετε κι εσείς. Σε περίπτωση προηγούμενου γάμου, χηρείας ή πολιτικού γάμου θα πρέπει να έχετε μαζί σας και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

 

3. Δημοσιεύετε την αναγγελία του γάμου σας σε εφημερίδα, όπου θα πρέπει να αναγράφονται:  όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, τόπος γέννησης και τόπος κατοικίας καθώς και η περιοχή στην οποία θα γίνει ο γάμος. Η δημοσίευση πρέπει να γίνει το νωρίτερο 3 μήνες πριν και το αργότερο 15 μέρες πριν.

 

4. Παράβολο χαρτοσήμου των 15 euro, από την εφορία το οποίο θα καταθέσετε στην Αρχιεπισκοπή της ενορίας σας, μαζί με την αναγγελία γάμου, τα πιστοποιητικά αγαμίας, τις ταυτότητές σας και το παράβολο.

 

5. Πηγαίνετε στην εκκλησία που θα γίνει ο γάμος και εκεί ο ιερέας θα σας ετοιμάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τις άδειες αλλά και την αμετάκλητη δήλωση για τα επώνυμα των παιδιών σας.

 

6. Στη συνέχεια πηγαίνετε στην Αρχιεπισκοπή που ανήκει η εκκλησία ώστε να ολοκληρώσετε τα διαδικαστικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Τα click της εβδομάδας