Πατήστε... πόδι!

photo

Οι περισσότεροι μέλλοντες γαμπροί αφήνουν την αγορά του παπουτσιού κυριολεκτικά για την τελευταία στιγμή. Εσείς, ωστόσο, γνωρίζετε ότι πρόκειται για την επιτομή της ανδρικής κομψότητας ·ως τέτοια, προϋποθέτει τα πλέον σωστά κριτήρια επιλογής.

 

Λέγεται ότι η εμφάνιση ενός άντρα κρίνεται από... τα παπούτσια του! Τα οποία μπορεί να είναι χειροποίητα ή μηχανής με τα πρώτα να κοστίζουν πολύ, καθώς απαιτούνται ώρες σκληρής δουλειάς ώστε να...ακολουθούν τα βήματά του σε όλη του τη ζωή. Ακόμα όμως κι αν ο μέλλοντας σύζυγός σας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα μιας τέτοιας επιλογής, υπάρχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν τα γαμπριάτικα παπούτσια του ·είναι δική σας «δουλειά» -ή έστω, του κουμπάρου- να του επιστήσετε σε αυτά την προσοχή.

1.Να είναι και εσωτερικά επενδυμένα με δέρμα, που απορροφά την υγρασία και επιτρέπει στο πόδι να «αναπνέει» ελεύθερα.

2.Να είναι δετά, καθότι έτσι είναι πιο κομψά, είτε σε στυλ Oxford (με τη σόλα που ενώνει το μπροστινό κομμάτι με το τακούνι να προεξέχει ελαφρά) είτε σε στυλ Blucher (με τα κορδόνια να δένουν πάνω στη «γλώσσα») που θεωρούνται ιδανικοί «συνοδοί» σμόκιν.

3.Αν υπάρχει πρόβλημα στο κου-ντε-πιε, ο μέλλον γαμπρός μπορεί να καταλήξει σε μοκασίνια (loafers) με αγκράφα (monk strap), αφού σε αυτά η «γλώσσα» είναι πιο φαρδιά. Τα απλά μοκασίνια, όμως, ιδιαίτερα τα «ινδιάνικα» (που ομολογουμένως είναι πολύ μαλακά), ενδείκνυνται μόνο αν ετοιμάζεστε να κάνετε σε νησί ή σε κάποια εξοχή το γάμο σας.

4.Να είναι στο ίδιο χρώμα ή πιο σκούρα από το γαμπριάτικο παντελόνι, το μάκρος του οποίου πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει πίσω το μισό τακούνι ενώ, μπροστά, να μη «σπάει» πάνω από μια φορά.

5.Να τα «περπατήσει» για αρκετή ώρα μέσα στο κατάστημα και να τα αγοράσει μόνο αν νιώθει σαν? να μην τα φορά ·αν είναι όντως καλής ποιότητας, δεν πρόκειται να «ανοίξουν» ό,τι κι αν λέει ο πωλητής.

Κι αφού «περάσει» από το ταμείο, με τα καινούργια του παπούτσια ανά... χείρας, ο άντρας της ζωής σας πρέπει να μάθει ακόμα τα εξής:

1.Μέχρι την ημέρα του γάμου, να μην τα φυλάξει απλά σ' ένα κουτί! Το Α και το Ω της συντήρησής τους είναι τα καλαπόδια, τα οποία πρέπει να είναι 100% από ξύλο κέδρου που, εκτός των άλλων, απορροφά την υγρασία, αφήνοντας ταυτόχρονα μια ευχάριστη, διακριτική οσμή.

2.Να χρησιμοποιεί «κόκαλο» για να τα βάζει, ώστε το πίσω μέρος να παραμένει σταθερό και να μη δημιουργηθούν «τσακίσματα» που πιθανόν να του «βγάλουν» φουσκάλες.

3.Αν τύχει να τα βρέξει, να μην επιχειρήσει να τα στεγνώσει κάτω από τον ήλιο ή κοντά σε κάποιο θερμαντικό σώμα ·να τα αφήσει να στεγνώσουν μόνα τους, σ' ένα σκοτεινό σημείο χωρίς επιπλέον υγρασία, αλλά αν είναι σουέτ, να τα τρίψει πρώτα με ειδική βούρτσα (όλα αυτά, πάντα με «φορεμένα» τα καλαπόδια).

4.Να μην τα αφήσει να σκονιστούν. Να τα «περνά», σε καθημερινή βάση, με ένα μαλακό πανί και, ανήμερα του γάμου, να τα αλείψει απαλά με λίγη κρέμα βαφής (ακριβώς στην απόχρωση του δέρματός τους), να περιμένει λίγο και να τα ξαναπεράσει με ένα μαλακό, καθαρό πανί. Στο τέλος, για επιπλέον λάμψη, μπορεί να χρησιμοποιήσει λίγο κερί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Τα click της εβδομάδας