Ο ιδανικός καλεσμένος

photo

Παντού και πάντα αναφερόμαστε στο savoir vivre ως προς το... savoir faire των μελλόνυμφων και της οικογένειας. Καιρός, τώρα, να ασχοληθούμε με τους 10 «κανόνες δεοντολογίας» που οφείλουν να ακολουθούν οι καλεσμένοι τους!

 

  1. Επιλέξτε το δώρο σας προς τους μελλόνυμφους χωρίς να παρεκκλίνετε της λίστας γάμου, εκτός κι αν οι μεταξύ σας σχέσεις σας επιτρέπουν να τους δώσετε μετρητά ή να τους ρωτήσετε άμεσα τι θέλουν.
  2. Ακόμα κι αν ο ελεύθερος χρόνος σας είναι περιορισμένος, δείξτε «καλή διαγωγή» και προσφερθείτε να βοηθήσετε στην όλη διαδικασία ·για παράδειγμα, να μεταφέρετε την ημέρα του γάμου τα δώρα από την εκκλησία στο σπίτι ή να εξυπηρετήσετε στις μετακινήσεις τους κάποια άτομα που δε διαθέτουν μεταφορικό μέσο.
  3. Απαντήστε έγκαιρα αν θα παρευρεθείτε ή όχι στη γαμήλια δεξίωση (αναφέροντας ακριβώς πόσοι θα είστε παρόντες), λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι, εκτός του κόστους, οι μελλόνυμφοι έχουν να «κανονίσουν» και το θέμα των θέσεων.
  4. Ντυθείτε κατάλληλα για την περίσταση και αποφύγετε οποιαδήποτε εμφάνιση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως extreme ή ως άκρως ατημέλητη. Και κάτι ακόμα: αυτή τη μέρα, το λευκό χρώμα «ανήκει» στη νύφη!
  5. Φροντίστε να είστε συνεπείς τόσο κατά την άφιξή σας στο χώρο τέλεσης του Μυστηρίου όσο και στο χώρο της δεξίωσης χωρίς... σπρωξίματα ή δυσανασχέτηση για όσους κατάφεραν να «πιάσουν» καλύτερη θέση.
  6. Μην αμελήσετε να σηκωθείτε να χειροκροτήσετε τους νεόνυμφους κατά την είσοδό τους στο χώρο δεξίωσης, κατά την κοπή της γαμήλιας τούρτας και την ώρα που θα έρθουν να τσουγγρίσετε τα ποτήρια σας. Αν θελήσετε δε να κάνετε μια πρόποση, να φροντίσετε να είναι όσο το δυνατόν πιο... σύντομη!
  7. Τηρήστε τα ελληνικά έθιμα και συμμετέχετε ενεργά στο γλέντι! Διασκεδάστε, τραγουδήστε, χορέψτε, αλλά παραμείνετε εκτός πίστας στον πρώτο χορό του ζευγαριού και το χορό της νύφης.
  8. Μη θεωρήσετε δεδομένο ότι μπορείτε να πάτε στη δεξίωση συν...γυναιξί και τέκνοις! Στην περίπτωση, πάντως, που πάρετε μαζί σας τα παιδιά, μην τα αφήσετε από τα μάτια σας!
  9. Ζητήστε ευγενικά από το προσωπικό ό,τι χρειάζεστε και αποφύγετε οποιαδήποτε παρατήρηση αφορά στη διακόσμηση, το μενού ή την ποιότητα του σέρβις. Αποφύγετε, επίσης, τα κακεντρεχή σχόλια, τα κουτσομπολιά, αλλά και την υπερκατανάλωση αν δε γνωρίζετε την ακριβή συμφωνία των νεόνυμφων με τους υπεύθυνους του χώρου, μην παραγγείλετε επιπλέον ποτά!
  10. Μη βιαστείτε να φύγετε, αλλά και μην το... ξενυχτήσετε εκτός κι αν ανήκετε στα πολύ κοντινά πρόσωπα του ζεύγους. Και, φυσικά, μην ξεχάσετε να τους ευχηθείτε ξανά «βίον ανθόσπαρτον» και να τους ευχαριστήσετε που σας τίμησαν με το να σας προσκαλέσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Τα click της εβδομάδας