Νέα Υόρκη

photo

Η Νέα Υόρκη είναι η πιο ρομαντική πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλοί επισκέπτες φτάνουν σε αυτή, για να ανέβουν στις κορυφές των ουρανοξυστών, να παρακολουθήσουν παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ και να επισκεφτούν μουσεία. Υπάρχουν αναρίθμητα πράγματα που μπορείς να κάνει κανείς σε μια τόσο μεγάλη πόλη.

 

Πρώτο και κύριο αξιοθέατο είναι το Άγαλμα της Ελευθερίας, το πιο ισχυρό σύμβολο των ΗΠΑ, που στην πλάκα που κρατάει είναι γραμμένη, στα λατινικά, η ημερομηνία της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Αμερικής.

 

Ένα μοναδικό θέαμα είναι το Empire State Building. Πρόκειται για τον ψηλότερο και διασημότερο ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης. Καλό θα ήταν να το επισκεφτείτε προς το τέλος της ημέρας για να απολαύσετε τη δύση του ηλίου και το άναμμα των φώτων της πόλης.

 

Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την 5η λεωφόρο. Είναι ένας συνδυασμός περίφημων καταστημάτων ειδών πολυτελείας, μόδας και κτιρίων αρχιτεκτονικής παγκόσμιας κλάσης.

 

Στη συνέχεια δεν πρέπει να ξεχάσετε να δείτε το Rockfeller Center, το μεγαλύτερο ιδιόκτητο συγκρότημα του κόσμου. Περιλαμβάνει 19 κτίρια, κήπους, εστιατόρια, καταστήματα, γραφεία, έχει 250 χιλιάδες επισκέπτες την ημέρα και αποτελεί μια από τις πιο εξαίσιες δημόσιες συλλογές τέχνης της Αμερικής.

 

Αξιοθέατα που επίσης θα μπορούσατε να επισκεφτείτε είναι το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και την Times Square και το Μπρόντγουεϊ στο Μανχάταν.

 

photo

 

photo

 

photo

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Τα click της εβδομάδας